![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zimní rýže: Na oleji zpěníme cibuli, na ní podusíme mraženou zeleninu. Přidáme opranou rýži, 2 kostky bujonu a dva hrnky vroucí vody. Dusíme pod pokličkou 20 minut. Podáváme jako přílohu nebo i samostatně. ... ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Letní rýže: Na oleji zpěníme cibuli, na ní podusíme nakrájená rajčata a papriku na malé kousky. Dusíme asi 5 minut. Přidáme opranou rýži, 2 kostky bujony a dva hrnky vroucí vody. Dusíme pod pokličkou 20 minut. Po ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italské noky: Do 1/4 l vařící vody za stálého míchání vsypeme 250 g polohr. mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme 4 vejce. Propracujeme těsto, z něhož lžící vykrajujeme větší noky a vhazujeme je do vařící vody. ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstovinová rýže (tarhoňa) : Pokud vás už omrzelo dávat stejné přílohy - vyzkoušejte tarhoňu. Pokud vám zachutná, lze ji podávat i jako hlavní jídlo s kyselou okurkou nebo nakládanou kukuřicí či jinou zeleninou. V obchodě jí koup ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové nudle: Z pšeničné a sójové mouky, vody a propasírovaného špenátu vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme a dáme sušit. Pokrájíme na nudle a vaříme v osolené vodě. Můžeme je posypat sýrem a jen tak pojídat, nebo jim ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Holandská bramborová kaše: Do uvařených propasírovaných brambor vmícháme olej a vymícháme je na kaši. Do ní přimícháme pasírované vařené fazolky, sójový tvaroh, jemně posekanou cibuli, sůl a zelí, důkladně promícháme a můžeme p ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové houskové knedlíky : Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme jako na bramborák. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme. Pak postupně přidáváme nakrájené housky a zpracováváme těsto do tuhosti asi jako na bramborové knedlík ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kornšpicové knedlíky: Kornšpice nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme sůl, oříšek, žloutek a hrubou mouku. Nakonec vmícháme sníh z bílku a necháme odležet. Z těsta vytváříme koule, které vaříme v osolené vodě neb ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí kysané zelí: Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí smícháme se solí, kmínem a koprem. Zelí vkládáme do nádob ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí chléb s bylinkami a semínky: V robotu smícháme všchny ingedience, těsto dáme v míse kynout cca 1 hodinu na teplé místo. Pak vytvoříme bochník, dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a vložíme do horké trouby (200). Po 10 - 15 min ... …více»
|