Postup přípravy receptu Těstovinová rýže (tarhoňa) :
Pokud vás už omrzelo dávat stejné přílohy - vyzkoušejte tarhoňu. Pokud vám zachutná, lze ji podávat i jako hlavní jídlo s kyselou okurkou nebo nakládanou kukuřicí či jinou zeleninou. V obchodě jí koupíte pod názvem těstovinová rýže, nebo těstovinové broky. Do většího hrnce nalejete olej, rozpálíte a osmažíte těstovinu za stálého míchání. Až některá "zrnka" dostanou zlatavě hnědou barvu přilejete vařící vodu. Vody má být asi 2x tolik než těstovin (přibližně 3-4cm nad těstovinami). Potom vydatně osolíte a přikryjete pokličkou. Občas zamíchejte aby se vám to nepřipálilo. Až se voda vyvaří měla by být tarhoňa hotová. Pokud by byla ještě stále tvrdá, přilejte znovu trochu vody. Jako příloha se nejlépe hodí k pečenému masu a vždy by se měla podávat i s něčím kyselým.
Fotky receptu Těstovinová rýže (tarhoňa) :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!