![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 12. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené kluzky krupičné: Do zahřátého másla vsypeme krupici, osolíme a zamícháme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby po promíchání vzniklo měkké těsto. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky – kluzky – a zaváříme je do vroucí ... …více»
|
![]() |
13. 12. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená zelenina všech barev: Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a papriku, mírně podlijeme a chvíli dusíme. Pak přidáme zbytek zeleniny a dále dusíme doměkka. K měkké zelenině vmíc ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduché bramborové knedlíky: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Studené brambory oloupeme.
Brambory nastrouháme, osolíme, uděláme doprostřed důlek a přidáme vejce, ocet, mouku, dětskou krupici. Vše zpracujeme ... …více»
|
![]() |
8. 12. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí kedlubnové: Kedlubny nastrouháme na nudle, spaříme a necháme okapat. Cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme dávkou vody a zamícháme. Přidáme kedlubny, kmín, a podusíme. Ke konci zelí ... …více»
|
![]() |
8. 12. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Noky se zelím a slaninou : Z mléka, vejce, mouky a soli vytvoříme těsto. Z něho pomocí lžíce nebo cedníku vytváříme noky. Ty vaříme v osolené vroucí vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme a ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mlince: Z mouky, vody a soli vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme na 4 díly a každý kousek vyválíme do tenkého plátu.
Placky dáme na rošt grilu nebo do vyhřáté trouby (cca 230 °C) a pečeme asi 10 minut. Hotov ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kaše s jablky: Oloupané, na menší kusy překrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody. Během varu přidáme oloupaná překrájená jablka bez jádřinců. Když je obojí měkké, vodu scedíme, přilijeme vroucí mléko, p ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krokety ze zbytku bramborové kaše: Zpracuji suroviny na nelepivé těsto. Z něj pak tvořím tenké placičky, které smažím na tuku. Pro změnu mohu přidat nakrájenou uzeninu. ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlík Majka : Z mouky, soli, žloutků a sodovky propracujeme těsto tak, aby nebylo moc řídké ani husté, a přidáme 7 hrstí nakrájené zatvrdlé housky. Uděláme dvě šišky, které vaříme 30 minut. Podáváme jako přílohu. ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemný knedlík hrníčkový: Rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Vymazané hrníčky naplníme asi do tří čtvtin hmotou vytvořenou smícháním všech surovin. Postavíme je do kastrolu s vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme přesně půl ho ... …více»
|