Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řezy z křehkého těsta s jablky

fotka Řezy z křehkého těsta s jablky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 69

Použité suroviny receptu Řezy z křehkého těsta s jablky:

250 g hladké mouky  | špetku soli  | 125 g tuku  | 1 vejce  | 1 lžíce vinného octa  | 1 lžíce vody  | 1 lžička tekutého sladidla pro tepelnou úpravu  |  Na náplň:  | 500 g vykrájených jablek  | 1 lžička skořice  | 40 g rozinek  | 1 lžička sorbitu

Postup přípravy receptu Řezy z křehkého těsta s jablky:

Změklý tuk utřeme se solí a přidáme půlku rozšlehaného vejce, ocet s vodou a sladidlem a vše našleháme. Přidáváme mouku, dáme na vál a vpracujeme zbylou mouku. Těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout, potom rozdělíme na dva díly a vyválíme podle velikosti plechu dva obdélníky. Jeden díl přeneseme na plech. Jablka nastrouháme, posypeme těsto, posypeme skořicí a rozinkami. Druhým obdélníkem přikryjeme. Těsto potřeme zbylým vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Koláč po vychladnutí posypeme sorbitem.


Fotky receptu Řezy z křehkého těsta s jablky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Řezy z křehkého těsta s jablky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !