Postup přípravy receptu Rybízový ledový čaj:
Do hrnce nasypeme 1 litr natrhaného rybízu, který jsme předtím zbavili stopek. Rybíz zalijeme studenou vodou, do které poté vhodíme 2 pytlíky černého čaje a přisypeme cukr. Vodu přivedeme k varu, 1 minutu povaříme a odstavíme z plotýnky. Uvařený rybízový čaj necháme vychladnout. Rybíz zcedíme, pytlíky čaje vyjmeme. Čaj přelijeme nejlépe do uzavřené nádoby a uložíme do chladničky. Po vychlazení ihned můžeme podávat. V chladničce vydrží čaj 2 - 3 dny. Čaj můžeme dle chuti přisladit, naopak kdo má raději kyselejší nápoje, může zpočátku vaření použít nižší dávku cukru.
Přeji dobrou chuť a věřím, že při větší úrodě rybízu tento nenáročný recept využijete.