Postup přípravy receptu Salát z červené čočky:
Zelné listy omyjte a nechte okapat. Poté je (řapíky a listy zvlášť) nakrájejte namenší kousky. V pánvi rozehřejte polovinu oleje a rychlena něm orestujte řapíky. Osolte je, opepřete a odstavte. Cibulky očistěte a nasekejte nadrobno. Čočku propláchněte a nechte okapat. Ananas vyklopte z konzervy a také nechte v sítu okapat. V kastrolu rozehřejte zbylý olej a orestujte na něm bílou část cibulek. Přisypejte čočku a opět osmahněte. Poprašte kari kořením, osolte a zalijte vodou tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad čočku. Přiklopte pokličkou a nechte dusit. Když je čočka téměř měkká, přimíchejte k ní zelné řapíky s listy, cibulkovou nať a ananas. Vše prohřejte, dochuťte solí i pepřem a ostatvte. Zakusujte bílým pečivem.