-Komerční sdělení-
Milovníci vaření se budou moci ve Zlíně již brzy zdokonalit v kulinářském umění. Nová zlínská Bistrotéka Valachy rozšiřuje aktivity o pravidelné kuchařské kurzy pro veřejnost. První se uskuteční už na začátku března.
„Od počátku jsme chtěli, aby se Bistrotéka Valachy stala nejen místem, kde se gurmáni dobře nají a nakoupí kvalitní produkty, ale kde také načerpají nové zkušenosti a inspiraci pro vlastní kuchařské dovednosti. Těší nás, že již krátce po otevření Bistrotéky můžeme veřejnosti představit první kalendář kurzů na nadcházející pololetí. Zaměříme se nejen na českou klasiku, ale i na thajskou, italskou či francouzskou kuchyni. Chystáme také kurz výroby kvasového chleba dle receptury, kterou používáme u nás v Bistrotéce, kurz pečení frgálů a další zajímavosti. O školu vaření je velký zájem, některé termíny jsou již plné, takže budeme přidávat další,“ popisuje ředitel Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.
Vybrané kurzy povede přímo šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad, jehož doménou je francouzská kuchyně. Chystá i kurz na téma domácích těstovin nebo klasických i moderních omáček.
Kurzy thajské kuchyně povede Antonín Bradáč, šéfkuchař Electroluxu a spoluzakladatel Czech Chefs, k jehož největším úspěchům patří prvenství ve světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge.
Se zajímavostmi italské gastronomie, ale také úpravou různých druhů masa či přípravou dezertů zájemce seznámí Tomáš Černý, jenž léta vedl La Finestru, jednu z nejuznávanějších italských restaurací v ČR, a má za sebou přes 300 škol vaření v Pražském kulinářském institutu či Laboratoriu.
Kurzy se budou konat přímo v prostorách Bistrotéky Valachy ve druhém podlaží, kde vzniklo malé kuchyňské studio. Kapacita je omezena dle typu kurzu na 8 až 14 lidí, což zaručuje individuální přístup.
Bistrotéka Valachy se nachází v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě na náměstí Práce v centru Zlína. Tento originální gastronomický koncept tvoří několik gastro provozů na dvou podlažích, které se svou nabídkou doplňují a prolínají. Jádrem je celodenní bistro s nabídkou snídaní, obědových menu a večeří, které obklopují obchod s vybranými potravinami a pekárnou kvasového chleba, kavárna s cukrárnou, Bar 1931 a Kornuterie se sortimentem sladkých i slaných dobrot s sebou „do ruky“.
Kalendář kurzů v Bistrotéce Valachy - jaro 2019:
• Francouzská kuchyně – 7.3., 12.5., 17.6.• Thajská kuchyně - 3.3. (vyprodáno), 5.5., 9.6.
• Kurz pečení frgálů – 25.4., 16.6.
• Kurz pečení chleba – tři termíny vyprodané, nově vypsán 9.7.
• Klasické a moderní omáčky – 8.4. (vyprodáno)
• Italská kuchyně - 4.3., 5.3.
• Kouzlo pěti druhů masa – vyprodáno, chystají se další termíny
• Populární dezerty - 27.3., 7.4.
• Chřest na talíři – 29.4.