![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 05. 2023 Škola vaření
Tento recept originálně používá sušené nora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením …více»
|
![]() |
9. 05. 2023 Škola vaření
Věděli jste, že v Česku právě začíná chřestová sezóna? Trvá jen od poloviny dubna do konce června. Možná právě proto zapomínají mnozí z nás tuto superpotravinu zařazovat do svých jídelníčků. Přitom …více»
|
![]() |
24. 04. 2023 Škola vaření
Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou degustací, stejně jako u vína, které by …více»
|
![]() |
28. 03. 2023 Škola vaření
Jistě máte mezi víny svého favorita. Podle chuti každý pozná, co mu sedí. Do jaké rodiny vín ale váš oblíbený typ zapadá? Podívejte se na sedm základních kategorií a jejich zástupce. Možná si …více»
|
![]() |
26. 10. 2022 Škola vaření
Letní úroda je už dávno zavařená ve sklenicích a podzimní sychravé dny na sebe nenechaly dlouho čekat. Období sezónních plodin však zdaleka nekončí, na začátku října totiž vrcholí sklizeň oblíbených …více»
|
![]() |
12. 10. 2022 Škola vaření
Španělská kuchyně by nebyla kompletní bez vysoké láhve olivového oleje, ať už chcete přidat chuť do tostady při snídani, zakápnout salát k obědu nebo jej zařadit do tradičních receptů na večeři …více»
|
![]() |
6. 10. 2022 Škola vaření
Za perfektním cappuccinem nemusíte do pravé italské kavárny. Hravě ho zvládnete sami, a to i bez profesionálního kávovaru a dalších baristických vychytávek. Bohatě postačí kvalitní káva, čerstvé …více»
|
![]() |
29. 09. 2022 Škola vaření
I do českých kuchyní jsme vpustili svěží vítr zahraničních delikates, a tak i v té nejobyčejnější domácnosti často kouzlíme nevšední dobroty, které bychom si v minulosti dopřávali leda tak na druhém …více»
|
![]() |
28. 09. 2022 Škola vaření
Poměrně nenáročná i rychlá příprava a spousta živin prospěšných pro tělo. Fermentace se v posledních letech vrací zpátky na výsluní a vzhledem k pozitivům, která přináší, se vůbec není čemu divit! …více»
|
![]() |
9. 09. 2022 Škola vaření
Houby sbíráme pro potěšení, krásu a ceníme si je pro chuťové a aromatické vlastnosti. Pokládáme je za pochutinu s vysokými organoleptickými účinky na naše smysly. Jejich využití je široké – můžeme …více»
|