Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

26. 03. 2018 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Velikonoce patří k svátkům, jež mají nejdelší přípravné období vrcholící ve Svatém neboli Velkém týdnu. Toto období začíná Květnou nedělí, což je poslední den čtyřicetidenního půstu, graduje svatým třídenním, tedy Zeleným čtvrtkem, Velkým pátkem a Bílou sobotou a končí před slavností Vzkříšení.

Období Velikonoc je spojeno s pečením tradičních i netradičních pochoutek. Mezi ty tradiční patří bezesporu mazanec. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recepty s využitím Kysané smetany z Valašska, Kefírového mléka nízkotučného a Bílého jogurtu z Valašska, které jsou vhodné k pečení velikonočních pokrmů, kterým dodávají jemnost a lehkost. Zkuste i vy Velikonoční mazanec nebo Velikonoční cupcake ze špaldové mouky s Mlékárnou Valašské Meziříčí.


Velikonoční mazanecVelikonoční mazanec


Použité suroviny:

190 g celozrnné špaldové mouky
150 ml Čerstvého mléka z Mlékárny Valašské Meziříčí
50 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 sáček sušeného nebo čerstvého droždí
3 žloutky
170 g ovesných vloček jemně namletých
50 g třtinového cukru
70 ml oleje (zdravější např. kokosový olej)
1 lžička vanilkového extraktu
sušené ovoce dle chuti (nasekané meruňky, brusinky, rozinky dle toho, co máme doma)
vejce na potření, mandle na posypaní

Postup:
V hrnku s 50 ml ohřátého mléka, třtinového cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme odstát. Po dobu, co nám bude kvásek stát, vyšleháme žloutky se zbylým mlékem a přidáme Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Do vyšlehané hmoty přidáme ovesné vločky, špaldovou mouku, olej a extrakt z vanilky. Jakmile máme těsto vyšlehané, přidáme sušené ovoce a kvásek. Takto vzniklé těsto necháme stát alespoň hodinu na teplém místě než nám pěkně vykyne. Z vykynutého těsta vytvoříme jeden velký bochánek, případně můžeme tvořit i několik malých bochánků. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C dozlatova zhruba 40 - 50 minut.


Velikonoční cupcake ze špaldové mouky


Použité suroviny:Velioknoční cupcake

125 g špaldové mouky
50 g třtinového cukru
100 ml Kefírové mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
60 ml oleje (např. kokosový olej)
1 lžička prášku do pečiva
1 větší vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli

Krém:
250 g mascarpone nebo tučný tvaroh
65 g moučkového cukru
100 ml Čerstvé smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
na dozdobení drobné ovoce nebo barevné zdobení

Postup:
Do mísy přesypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a dáme stranou. Ve druhé míse si vyšleháme vejce s třtinovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme olej. Do vzniklé směsi začneme postupně přidávat špaldovou mouku s práškem do pečiva a Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vyšleháme dohladka.
Troubu si předehřejme na 170°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.  Těsto rozdělíme do asi 12 košíčků tak, aby byly do 3/4 plné. Pečeme zhruba 20 minut.
Mezitím, co se nám cupcake pečou si připravíme krém. Dohladka si vyšleháme mascarpone, případně tučný tvaroh, můžeme přidat vanilkové aroma. Přidáme prosetý cukr a nakonec i Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Pokud chceme krém tužší, je lepší cukr smíchat se ztužovačem šlehačky. Vzniklý krém můžeme dát ještě více ztuhnout do lednice.
Po vyjmutí z trouby necháme cupcake vychladnout a nakonec zdobíme krémem, posypkou.


Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky
Velikonoce
patří k nejvýznamnějším svátkům křesťanů. Jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, k němuž podle křesťanské víry došlo třetího dne po jeho ukřižování. V západní křesťanské tradici Velikonoce připadají na neděli po prvním jarním úplňku, tedy na měsíc březen či duben. Slovanský název svátku, Velikonoce, se vztahuje na "velkou noc", v níž byl Kristus vzkříšen.




Další fotografie ke článku Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí:

Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Milé čtenářky,

pokud se vám při sbírání nedaří najít některé symboly, v úterý máte poslední možnost najít je v našich článích:

Baví Vás být v pohybu? Nepodceňujte přípravu ani následnou relaxaci.
Termín: 10,00 - 11,00 hodin - MAŠLE

Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Termín: 13,30 - 14,00 hodin - POMLÁZKA

Praktická a funkční móda je v kurzu!
Termín: 16,00 - 16,20 hodin - KROJ

Kam na prázdniny? Za lyžováním i koupáním do Velkých Karlovic
Termín: 18,00 - 18,30 hodin - KRASLICE

Jarní úklid? Zvádněte jej rychle, efektivně a bez námahy!
Termín: 19,00 - 19,20 hodin - BERÁNEK

Loužičky a štěňátka
Termín: 21,00 - 21,15 hodin - ZAJÍC

6 geniálních vlastností zubních kartáčků Oral-B Genius
Termín: 22,30 - 22,45 hodin - KOŠÍK

Platí JEN zvýšená možnost nalezení těchto symbolů, nikoliv 100% jistota!

Hodně úspěchů poslední den soutěže vám přeje
Chytrá Žena
Obrázek uživatelky
profil
26. 03. 2018 21:18 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:14 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:10 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:06 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:03 Sebrán "Mašle" za 2 bodů

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
4x Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
26. 03. 2018 21:15 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:09 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:04 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
padá to mizerně
Obrázek uživatelky
profil
jen 3x

26. 03. 2018 21:13 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:08 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:04 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles