![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohové knedlíky s jahodami, vanilkovým krémem a jahodovým topingem: Do vařící vody vložíme zmražené knedlíky, uvedeme opět do varu a za občasného promíchání vaříme bez pokličky cca 15 min. Hotové knedlíky vyjmeme a obalíme v předem orestované strouhance. Talíř si pocu ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohové knedlíky s borůvkami: Zmrazené knedlíky vložíme do vařící vody, opět přivedeme k varu a vaříme za občasného promíchání cca 15 min. bez pokličky. Uvařené knedlíky vyjmeme a obalíme v orestované strouhance. Talíř pocukrujeme ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rasgulla: Krupičku nasucho mírně upražíme. Přidáme tvaroh, citronovou šťávu a kardamon a vypracujeme těsto. Cukr svaříme ve vodě na sirup. Z těsta tvoříme kuličky a dáme je vařit do sirupu. Když vystoupí na hla ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžové smaženky: Do vařícího mléka přisypeme přebranou a opranou rýži, přidáme špetku soli a na mírném ohni uvaříme rýži do měkka. Pak necháme rýži prochladnout. Do prochladlé rýže přimícháme máslo, cukr, strouhanou c ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladké rýžové krokety: Přebranou rýži nasypeme do většího množství vroucí vody. Jakmile se počne vařit, vodu slijeme. Ocezenou rýži dáme do rendlíku, zalijeme teplým mlékem, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme do mě ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžový nákyp po indicku: Přebranou a vypranou rýži namočíme do malého množství vody. Mléko uvedeme do varu a přidáme rýži. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Přidáme kardamon, ocukrujeme, zamícháme a vychladíme ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahody kardinál: Jahody omyjeme, dáme dobře okapat, zbavíme stopek a posypeme cukrem. Necháme chvíli stát, aby pustily šťávu. Nakonec je zalijeme vínem a postavíme do chladu rozležet. Podáváme v koktejlových sklenicíc ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Borůvky s hruškami a balsamicovým octem: V hrnci přiveďte za stálého míchání k varu cukr s balsamikovým octem a jedním šálkem borůvek. Vařte 1 minutu a odstavte z ohně.
V míste smíchejte zbývající dva šálky borůvek s plátky hrušek, polijte ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tofu s banány a jahodami: Okapané tofu rozmixujeme se smetanou, medem a pomerančovou šťávou. Krém upravíme na talíř, přikryjeme a necháme 1 hodinu vychladit.
Omyté ovoce omyjeme, vychlazený krém rozdělíme na talíře a ozdobíme ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodové sendviče: Čtyři plátky toastového chleba lehce potřeme máslem a pak ještě tenkou vrstvou vanilkového pudinku (můžeme použít hotový kupovaný nebo doma uvařený, který před natřením chleba dobře rozmícháme). Jah ... …více»
|