Vložil: | Notburga |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 34 |
|
|
Použité suroviny receptu Sladké rýžové krokety:
0,5 l mléka
| 100 g rýže
| 40 g kandovaného ovoce
| 1 lžíce rumu
| 50 g cukru
| 1 lžička pomerančové kůry
| 2 žloutky
| 2 lžíce mouky
| 2 vejce
| 4 lžíce strouhanky
| špetka soli
| podle potřeby olej na smažení
| podle potřeby moučkový cukr
Postup přípravy receptu Sladké rýžové krokety:
Přebranou rýži nasypeme do většího množství vroucí vody. Jakmile se počne vařit, vodu slijeme. Ocezenou rýži dáme do rendlíku, zalijeme teplým mlékem, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme do měkka. Mezitím drobně nakrájíme kandované ovoce a zalijeme rumem. Do uvařené prochladlé rýže přidáme cukr, strouhanou pomerančovou nebo citronovou kůru, kandované ovoce a 2 žloutky. Hmotu dobře promícháme, necháme vychladnout a z vychladlé hmoty utvoříme asi 12 kroket, které obalíme postupně v mouce, vejcích a strouhance a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Smažené krokety pocukrujeme a teplé podáváme.
Fotky receptu Sladké rýžové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!