![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablíčka v županu : Jablka zbavíme jádřinců a vzniklý prostor zaplníme marmeládou. Těsto rozválíme, rádlem nakrájíme na čtverce velké tak, aby se jablko celé zabalilo. Připravený čtverec posypem trochou strouhanky, dopro ... …více»
|
![]() |
2. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečný dezert: Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrajíme na teflonovou pánev na plátky. Zalijeme vodou a jablka necháme změknout. Posypeme trochou skořice a v momentě, kdy se vypaří voda, jablka pos ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocná nádivka: Do bílého vína nasypeme sušené ovoce (meruňky, jablka, rozinky, fíky, švestky, datle aj.) a necháme je přes noc máčet. Nakrájíme pečivo.
V horkém mléce rozpustíme máslo a přelijeme jím housku.
Slije ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrušky pod sklem: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince.
V troše vody je krátce podusíme, necháme okapat a vychladnout.
Želatinu vložíme do studené vody, až změkne, vymačkáme ji, v troše horké vody rozpustí ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrušky s čokoládovým krémem podle babičky : Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a dusíme na trošce vody s kouskem citronové kůry. Pak je zasypeme cukrem a vložíme do misek. Do šťávy, kterou hrušky pustily přilijeme trošku vody, přidá . ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená jablka s třtinovým cukrem a hrozinkami: Suroviny na náplně smícháme dohromady.
Jablko omyjeme a zbavíme jádřince a kolem dokola lehce nakrojíme, aby při pečení neprasklo.
Poté jablko naplníme připravenou směsí a dáme péct do předehřáté ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Turecký med: Med zahřejeme ve vařící vodě. Z bílků a cukru ušleháme sníh. Za stálého míchání, tenkým pramínkem, přiléváme med. Nakonec přimícháme oříšky. Směs vylijeme do ploché nádoby nebo na plech pokrytý mastný ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocné rizoto: Rýži uvaříme v mléku smíchaném s vodou, přidáme cukr a vaříme dále, dokud se voda nevyvaří. Uvařenou rýži necháme úplně vychladnout, dáme do skleněné misky, na ní rozložíme čerstvé ovoce, trochu oslad ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodová žemlovka: Žemle pokrájíme na plátky, zalijeme mlékem rozmíchaným s máslem, cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme chvíli odležet. Jahody umyjeme a do formy, kterou jsme vymastili máslem a vysypali strouhan ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Sladká jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lívance ze zakysané smetany: V nádobě rozmícháme cukr, zakysanou smetanu, žloutky, přidáme mouku a na konec i ušlehaný sníh z bílků. Na lívanečníku rozpálíme tuk a opékáme lívance do zlatova po obou stranách. Hotové lívance ze zakysané …více»
|