Postup přípravy receptu Jemné jahodové knedlíčky:
Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Čokoládu nastrouháme nebo použijeme hořkou čokoládu na zdobení. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru.
V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, moukou, citronovou kůrou a špetkou soli v těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
Dva litry vody přivedeme k varu. Mokrýma rukama z tvarohového těsta tvarujeme koule, do kterých vtlačíme jahodu a vaříme tak dlouho, dokud knedlíčky nevyplavou.
Hotové knedlíčky přendáme na talířky, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhanou čokoládou a jemně posypeme práškovým cukrem.
Jemné jahodové knedlíčky podáváme se zakysanou smetanou.