Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.02. 2025
Dnes má svátek Vanda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sladové pivo

fotka Sladové pivo
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Sladové pivo:

10 l vody  | 200 g cukru  | 50 g chmele  | 20 g pivovarských kvasinek  | 2 kg ječmene

Postup přípravy receptu Sladové pivo:

Ječmen propláchneme vodou a scedíme.
Mokrý ječmen rozprostřeme na podnose (do výšky cca 15 cm) a přikryjeme navlhčeným plátnem, takto rozprostřený ječmen necháme 3 dny naklíčit.
Naklíčený ječmen rozprostřeme v tenké vrstvě v chladné místnosti a necháme 2 dny proschnout.
Proschlý ječmen pražíme na pánvi za opatrného zahřívání (max. 100 °C), podle délky a teploty pražení získá ječmen různě tmavou barvu (čím déle se praží, tím bude výsledné tmavší).
Upražený ječmen rozdrtíme v hmoždíři nebo rozemeleme mlýnkem.
Rozemletý ječmen smícháme s vodou, přidáme cukr a chmel.
Tuto směs vaříme 2 hodiny a pak ji přecedíme přes plátno.
Po vychladnutí přidáme kvasinky nebo droždí a necháme kvasit na teplém místě.
V průběhu kvašení odstraňujeme alespoň jednou denně vzniklou pěnu z povrchu.
Po 3 dnech pivo stočíme do lahví, poté necháme nejméně 8 dní uležet.


Fotky receptu Sladové pivo:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sladové pivo
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !