Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
7. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Koláče s cibulí: 1. Nejprve si připravíme kvásek. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout.
2. Do mísy prosijeme mouku, přidám ... …více»
|
7. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Hermelín v župánku: Vyválíme si na pomoučeném vále listové těsto a rozkrájíme na 6 obdélníků. Na polovinu položíme šunku, potřeme kečupem, dáme rozkrojený hermelín na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta př ... …více»
|
7. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Bylinkový chléb s cibulí:
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme nakrájenou pažitku s petrželí a krátce opražíme. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, osmahnutou cibuli s by ... …více»
|
7. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Rolády z listového těsta s kysaným zelím: Listové těsto necháme rozmrazit. Salám nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a na másle zesklovatíme. Přidáme kysané zelí, kysanou smetanu a petrželku. Osolíme a opepříme. Troubu př ... …více»
|
7. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Sýrový koláč s klobásou: Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát o tloušťce 5 mm a dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a mírně vyvýšíme okraje.
Těsto poklademe na tenké plátky nakrájenou klobásou (p ... …více»
|
6. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Rychlé slané pečivo k vínu:
Z lístkového těsta vyválíme asi 0,5 cm silnou placku a vypichujeme z ní různé tvary, na plechu potřeme osoleným vejcem a ozdobíme mandlemi, kešu ořechy, lískovými ořechy a v prudké troubě rychle . ... …více»
|
6. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Slané škvarkové pečivo se sýrem:
Těsto zpracujeme obvyklým způsobem a necháme odpočinout. Pak vyválíme plát asi 3 mm silný, vypichujeme tvary nebo řežeme rádýlkem tyčinky, potíráme rozšlehaným vejcem, popřípadě posypeme strouha . ... …více»
|
6. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Kořeněná vánočka: Máslo rozmělníme v mouce, přidáme vykynuté droždí, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, koření, sekané mandle a mléka tolik, kolik budeme potřebovat k vypracování tuhého těsta. Do vypracovaného těsta ... …více»
|
6. 11. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Košíčky plněné paštikovou pěnou:
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovanou paštiku a za postupného přilévání smetany napěníme. Podle potřeby osolíme a opepříme. Sáčkem s ozdobnou trubičkou stříkáme do košíčků. Zdobíme sla . ... …více»
|
6. 11. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč: Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a necháme stát alespoň 24 hodin na teplém místě (pokojo ... …více»
|