Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slavnostní sladká rýže s pomerančem a kuřetem

fotka Slavnostní sladká rýže s pomerančem a kuřetem
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 78

Použité suroviny receptu Slavnostní sladká rýže s pomerančem a kuřetem:

kůra ze 2 pomerančů  | 1 hrnek přírodního cukru  | 1/4 hrnku oleje  | 1/2 hrnku loupaných mandlí  | 1 kg kuřecích prsíček  |  sůl  |  černý pepř  | 1 středně velká cibule nakrájená na kousky  | 2 hrnky sladké rýže  | 1/4 čaj. lžičky šafránu  | 2 pol. lž. horké vody  | 1/4 hrnku blanšírovaných pistácií

Postup přípravy receptu Slavnostní sladká rýže s pomerančem a kuřetem:

Pomerančovou kůru nakrájejte na asi 3 cm dlouhé jemné plátky. Vařte 5 minut ve 2 hrncích vody, nechejte okapat a opláchněte. Cukr rozpusťte v 1 hrnku vody, přidejte pomerančovou kůru a vařte 5 minut, dokud nevznikne hustý sirup.
Na pánvi rozpusťte 1 polévkovou lžíci másla nebo oleje a dozlatova orestujte mandle. Vyjměte. Rozpalte na pánvi zbývající tuk a opečte dozlatova osolené a opepřené kousky kuřecího masa ze všech stran. Maso vyjměte a tuk nechejte na pánvi. Kolečka cibule osmahněte a poduste s 1 hrnkem vody. Přidejte k tomu kousky kuřete a přikryté při mírné teplotě asi 20 minut duste.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu 8 hrnků vody, přidejte omytou sladkou rýži a 1 polévkovou lžíci soli a nechejte 10 minut vařit. Vyjměte a nechejte okapat, vložte do mísy a přidejte sirup z pomerančové kůry. Pomerančovou kůru uschovejte. Rýži promíchejte a polovinu dejte do vymazané ohnivzdorné mísy. Kousky kuřete s cibulí a půlkou tekutiny, která vznikla při dušení, přidejte na rýži a posypte polovinou pomerančové kůry a orestovanými mandlemi a zbývající rýží. Přelijte zbytkem tekutiny. Pokrm pečte v uzavřené formě při 150°C asi 40 minut.
Mezitím namočte šafrán v horké vodě. Hotový pokrm servírujte posypaný šafránem.


Fotky receptu Slavnostní sladká rýže s pomerančem a kuřetem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slavnostní sladká rýže s pomerančem a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !