500 ml vody
| 1000 ml červeného vína /Frankovka/
| 50 ml rumu /na porci/
| 3-5 lžic cukru
| 1 konzerva ananasu
| 1 konzerva koktejlového ovoce
Postup přípravy receptu Štěpánský punč:
Do hrnce nalijeme vodu, vysypeme obsah obou plechovek i se šťávou, dobře promícháme a vše uvedeme do varu.
Vroucí základ punče osladíme (ale taky nemusíme), přilijeme víno, ale už nevaříme. Pouze zahřejeme asi na 60 °C - nemusíme mít teploměr, určitě odhadneme.
Do hrníčku nebo skleničky z varného skla nalijeme panáka rumu a zalijeme ho punčem (včetně ovoce).
Štěpánský punč podáváme horký a se lžičkou na ovoce.
Fotky receptu Štěpánský punč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!