Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Sváteční páje - havajský sen

fotka Sváteční páje - havajský sen
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 30

Použité suroviny receptu Sváteční páje - havajský sen:

Těsto:  | 2,5 šálku mouky (hladká)  | 3/4 lžičky soli  | 1 šálek másla (vychlazený, nakrájet kostičky)  | 1/3 šálku vody (nebo podle potřeby)  | Náplň:  | 1 šálek čokolády (asi 170 g)  | 1 šálek ořechů (hrubě mletých)  | 1 šálek kokosové moučky  | 2/3 šálku kukuřičného sirupu  | 1/2 šálku krystalového cukru  | 1/2 šálku hnědého cukru  | 2 lžíce margarinu (nebo máslo - rozpustit)  | 4 vejce

Postup přípravy receptu Sváteční páje - havajský sen:

Těsto na páji si můžeme připravit předem. Nepečené, pečlivě zabalené do celofánu, vydrží v ledničce do druhého dne. Potřebujeme-li jej skladovat déle, můžeme zamrazit těsto na páji již připravené ve formě, pokud jsme použili formu vhodnou do mrazáku. Nezapomeneme vše důkladně zabalit. Všechny ingredience by měly být studené. Dobře vychlazené máslo nakrájíme do osolené mouky. Přidáváme po troškách ledovou vodu (připravíme z jemně rozdrceného ledu) a rychle zpracujeme těsto (nejlépe vidličkou, pomocí dvou nožů, v robotu - jen krátce, případně speciální drátěnou měchačkou na pájové těsto). Na slabě pomoučeném vále zpracujeme rychle bochánek (zbytečně těsto nezahříváme rukama). Zabalíme do celofánu a dáme asi na hodinu do ledničky.Kulatou formu na páji potřeme velmi slabě tukem. Těsto rozválíme na kruhový plát (větší než forma). Přeneseme pomocí válečku a pečlivě vyplníme formu. Přečnívající těsto odstřihneme nůžkami tak, abychom jej mohli ohrnout (asi 1,5 cm) směrem dovnitř a zpevnit okraj. Prsty vymáčkneme ozdobný okraj (vlnovka - mezi palcem a ukazováčkem levé ruky přidržíme těsto zevnitř formy a palcem pravé ruky vytlačíme v protisměru vlnku jednu vedle druhé asi 1 - 1,5 cm od sebe). Přikryjeme a dáme znovu do ledničky vychladit.Troubu předehřejeme na 200 - 220 oC. Těsto propícháme vidličkou, vyložíme opatrně alobalem a posypeme vrstvou luštěnin místo závaží (ty pak vyhodíme). Páji předpečeme bez náplně asi 15 minut na světlý odstín. Vychladíme na mřížce.
Náplň
V míse smícháme strouhaný kokos (nebo moučku), čokoládu a ořechy. Směsí naplníme formu s předpečeným těstem. Vejce našleháme elektrickým šlehačem, postupně přidáváme oba cukry, kukuřičný sirup a rozpuštěný margarin (nebo máslo). Ušlehanou hmotu nalijeme na kokosovou směs. Pečeme v předehřáté troubě (na 180 oC) asi 45 -60 minut. Necháme vychladit na kovové mřížce (ve formě). Ozdobíme šlehačkou a čokoládovými listy.
Čokoládové listy
Zelené listy (ze stromu, keře, např. citronovníku, břečťanu apod.) opláchneme, důkladně osušíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Naneseme ji měkkým širším štětcem na vrchní stranu listu - pracujeme rychle, doporučuji listy předem vychladit, je-li čokoláda řidší (např. bílá čokoláda), po zaschnutí naneseme druhou vrstvu. Čokoládové listy urovnáme na plech a necháme důkladně ztuhnout (v lednici nebo mrazáku). Pak velmi opatrně, pokud možno rychle, oddělíme zelené listy od čokoládových. Ozdobí páje, dorty, poháry...


Fotky receptu Sváteční páje - havajský sen:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sváteční páje - havajský sen
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !