Postup přípravy receptu Sváteční páje - havajský sen:
Těsto na páji si můžeme připravit předem. Nepečené, pečlivě zabalené do celofánu, vydrží v ledničce do druhého dne. Potřebujeme-li jej skladovat déle, můžeme zamrazit těsto na páji již připravené ve formě, pokud jsme použili formu vhodnou do mrazáku. Nezapomeneme vše důkladně zabalit. Všechny ingredience by měly být studené. Dobře vychlazené máslo nakrájíme do osolené mouky. Přidáváme po troškách ledovou vodu (připravíme z jemně rozdrceného ledu) a rychle zpracujeme těsto (nejlépe vidličkou, pomocí dvou nožů, v robotu - jen krátce, případně speciální drátěnou měchačkou na pájové těsto). Na slabě pomoučeném vále zpracujeme rychle bochánek (zbytečně těsto nezahříváme rukama). Zabalíme do celofánu a dáme asi na hodinu do ledničky.Kulatou formu na páji potřeme velmi slabě tukem. Těsto rozválíme na kruhový plát (větší než forma). Přeneseme pomocí válečku a pečlivě vyplníme formu. Přečnívající těsto odstřihneme nůžkami tak, abychom jej mohli ohrnout (asi 1,5 cm) směrem dovnitř a zpevnit okraj. Prsty vymáčkneme ozdobný okraj (vlnovka - mezi palcem a ukazováčkem levé ruky přidržíme těsto zevnitř formy a palcem pravé ruky vytlačíme v protisměru vlnku jednu vedle druhé asi 1 - 1,5 cm od sebe). Přikryjeme a dáme znovu do ledničky vychladit.Troubu předehřejeme na 200 - 220 oC. Těsto propícháme vidličkou, vyložíme opatrně alobalem a posypeme vrstvou luštěnin místo závaží (ty pak vyhodíme). Páji předpečeme bez náplně asi 15 minut na světlý odstín. Vychladíme na mřížce.
Náplň
V míse smícháme strouhaný kokos (nebo moučku), čokoládu a ořechy. Směsí naplníme formu s předpečeným těstem. Vejce našleháme elektrickým šlehačem, postupně přidáváme oba cukry, kukuřičný sirup a rozpuštěný margarin (nebo máslo). Ušlehanou hmotu nalijeme na kokosovou směs. Pečeme v předehřáté troubě (na 180 oC) asi 45 -60 minut. Necháme vychladit na kovové mřížce (ve formě). Ozdobíme šlehačkou a čokoládovými listy.
Čokoládové listy
Zelené listy (ze stromu, keře, např. citronovníku, břečťanu apod.) opláchneme, důkladně osušíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Naneseme ji měkkým širším štětcem na vrchní stranu listu - pracujeme rychle, doporučuji listy předem vychladit, je-li čokoláda řidší (např. bílá čokoláda), po zaschnutí naneseme druhou vrstvu. Čokoládové listy urovnáme na plech a necháme důkladně ztuhnout (v lednici nebo mrazáku). Pak velmi opatrně, pokud možno rychle, oddělíme zelené listy od čokoládových. Ozdobí páje, dorty, poháry...