Vložil: | saskijka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Světlé medové pivo:
1,2 kg chmele
| 9 l vody
| 20 g chmele
| 5 g pivovarských kvasinek
Postup přípravy receptu Světlé medové pivo:
Med vaříme s vodou půl hodiny a poté doplníme odpařenou vodu, aby výsledný objem byl 10 litrů.
Do tohoto roztoku vložíme pytlík s chmelem a vaříme další půl hodinu.
Z vychladlého roztoku odebereme 1 litr, přidáme do něj kvasinky a necháme půl dne na teplém zkvasit.
Zkvašený díl přidáme do zbylého roztoku, nalijeme do demižónu.
Demižón překryjeme řídkou tkaninou a necháme na teplém místě kvasit 3–5 dní.
Poté demižón přemístíme do chladné místnosti a po několika dnech stáčíme do lahví.
Fotky receptu Světlé medové pivo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!