Postup přípravy receptu Tabouli z kuskusu a amaranthu:
Propláchněte amaranth pod tekoucí vodou, vložte do vody a vařte pod pokličkou cca 20 min. Uvařené odstavte a jemně promíchejte (načechrejte) vidličkou. Vložte kuskus do mísy zalijte horkou vodou. Zakryjte a nechejte odpočinout 10 min. Poté jemně načechrejte vidličkou (to je důležité, aby jednotlivé kuličky byly odděleny a mírně vyschly a potom mohly nasát vlhkost ze zeleniny. Jinak by vznikla kaše.) a přidejte k amaranthu, opatrně promíchejte. Koření opražte na pánvi suché až začne praskat, oddělejte a rozmixujte (rozdrťte) a přidejte do směsi. Nyní směs musí odpočívat a vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přidejte nakrájenou zeleninu, sůl, pepř, skořici, olej a citronovou šťávu, jemně zamíchejte a dejte chladit na 2 hod. Podávejte s rajčaty, chlebem a ořechy.