Postup přípravy receptu Talíř s tuňákem:
1. Maso tuňáka vyklopíme z konzervy na sítko a necháme okapat.
2. Do drceného masa mořského lososa vmícháme 1/8 l vody a necháme rovněž v sítku okapat.
3. Uvařená vejce dáme do studené vody, pod vodou oloupeme a rozpůlíme.
4. Listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké nudličky.
5. Oloupanou cibuli jemně nakrouháme.
6. Kapary necháme okapat a jemně nasekáme.
7. Do majonézy vmícháme kečup, Kari koření a šlehačku, osolíme, opepříme, případně trochu přisladíme.
8. Jednotlivé přísady upravíme na mělkou misku nebo rovnou na malé talířky a ozdobíme.
9. Omáčku podáváme samostatně.
10. Vhodná příloha: bílý chléb s máslem, bílé víno nebo vinný střik.
11. K přípravě salátu se hodí tuňák ve vlastní šťávě, protože není tak tučný
Dá se použít jako dobrá lehká večeře.