Příprava na otevřené pánvi: 225 g thajské jasmínové rýže
| 1 l vody
| Příprava formou vstřebávání:
| 225 g thajské jasmínové rýže
| 4,4 dl vody
Postup přípravy receptu Thajská jasmínová rýže:
Příprava na otevřené pánvi:
Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ji necháme odkapat. Vodu přivedeme k varu, přidáme rýži, jednou zamícháme a zmírníme plamen na střední var. Vaříme 8-10 minut, dokud rýže nezměkne.
Scedíme a před podáváním vidličkou lehce načechráme.
Příprava formou vstřebávání:
Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou.
Vodu i s rýží přivedeme k varu, jednou zamícháme a přikryjeme poklicí. Plamen stáhneme na minimum a vaříme 10 minut, pak necháme mimo plamen 5 minut odpočinout. Lehce vidličkou rýži načechráme a ihned podáváme.