Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![1.25/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.25/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Trvanlivá šťáva z květů černého bezu :
25 květů černého bezu
| 2 citrony pokrájené na plátky
| 2,5 l vody
| 2,5 kg cukru
| 70 g kyseliny citronové,já určuji množství spíše podle chuti
| kyselina ascorbová, dávkování je uvedeno na obalu
Postup přípravy receptu Trvanlivá šťáva z květů černého bezu :
Uvedené množství vody převaříme a necháme vychladnout. Do velké nádoby, používám na to dřez , dáme květy černého bezu a na tenké plátky pokrájený citron, jadérka vyhodíme. Zalijeme vychladlou vodou a necháme 24 hodin vyluhovat. Výluh scedíme přes čistou utěrku a zamícháme do něho cukr, kyselinu citronovou, a proto aby se nám šťáva nekazila použijeme kyselinu ascorbovou nebo, máte-li, tak půl balení petolu. Když se rozpustí cukr, což trvá několik hodin, hotovou šťávu plníme do láhví, zavíčkujeme a uchováváme v chladnu a temnu. Šťáva je velmi lahodné chuti.
Podáváme s plátkem citronu a několika kostkami ledu v cukrem zdobené sklenici. Ředíme minerálkou nebo sodovkou.
Fotky receptu Trvanlivá šťáva z květů černého bezu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!