Postup přípravy receptu Tudorovské zázvorové pivo :
1. fáze - Příprava zákvasu:
Smícháme startovací suroviny (kvasnice, sušené droždí a cukr) s 360 ml teplé vody ve skleněné sklenici. Zakryjeme a ponecháme zde kvasinky rozmnožit na teplém místě asi tak po dobu 24 hodin. To je pak naše startovací násada - zákvas.
2. fáze: Rozkvašení startovací násady:
Do startovací násady přidáváme každý den 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Za sedm dní rozkvašenou kapalinu procedíme přes jemné síto do tlakové kvasné lahve (PET). Pak rozpustíme 280 g cukru (množství cukru můžeme snížit a upravit podle vlastní chuti) ve 950 ml vody, a tento cukerný roztok přidáme k zákvasu v lahvi. K vyvážení sladké chuti můžeme přidat před stáčením do PET lahví citrónovou šťávu. Zamícháme.
3. fáze - Dokvašení piva v tlakových lahvích.
Pro tlakové kvašení se osvědčily PET lahve od limonád a minerální vodyMattoni a Magnesia. V těchto, dobře uzavřených lahvích ponecháme násadu po dobu 7 dní dokvasit. Pivo se nasytí kysličníkem uhličitým a hodně pění a nádoba se natlakuje. Uvedené lahve tlak bez problémů vydržely. Pro jistotu můžeme tlak občas, ale velmi, velmi pomalu a nepatrně sem tam upouštět.