2 ks vejce
| 40 g rostlinný tuk nebo olej
| 100 g měkký tvaroh
| 2 odměrky sladidlo Kandisin nebo jiné sladidlo
| 100 g polohrubá mouka
| 1/2 ks prášek do pečiva
| citrónová šťáva
| olej + mouka na vymazání formy
| DIA čokoláda
Postup přípravy receptu Tvarohová bábovka DIA:
Žloutky utřeme spolu se sladidlem citrónovou šťávou, tvarohem a tukem do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec pomalu vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané a pomoučené formy bábovky, nebo do jiné formy a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 170 st. C asi 30 minut. Špejlí zkoušíme, jestli se těsto nelepí. Po upečení vyklopíme a pod utěrkou necháme vystydnout.
Tvarohovou bábovku DIA můžeme ozdobit nastrouhanou DIA čokoládou.