Postup přípravy receptu Vegetariánské kari s cizrnou, rajčaty a špenátovými lístky:
Cizrnu z konzervy ještě propláchneme. Vždycky z ní ještě vybereme případná černá zrnka, to zabere jen tak dvě vteřiny. Vysypeme ji zlehka ze síta do hrnce a promícháme, přidáme římský kmín a kurkumu, která tomu dá skvělou žlutou barvu. Zamícháme a přidáme celá rajčátka. Tím to jen trochu zvlhčíme, ale měli bychom se vyhnout rajčat z konzervy, protože mohou mít moc výraznou chuť. Budeme vše vařit asi 10 minut, jen tak, aby se rajčátka rozvařila. Během těchto několika minut se všechny chutě stačí spojit a rajčata se malinko rozvaří. Ochutíme citrónovou šťávu a na vyrovnání kyselosti přidáme cukr. Nakonec tam vhodíme hrstku mladých špenátových lístků, aby se jídlo osvěžilo, ozvláštnilo a také ozdobilo. Jen velmi krátce ještě povaříme a již sundáme kari z plotny a necháme je trochu ochladit, abychom nepřevařili špenát.