300 g listového těsta
| 1 sklenice (400 g) višní s umělým sladidlem
| 20 g solamylu
| citrónová kůra
| mletá skořice
| několik kapek tekutého sladidla pro diabetiky
| 3 g práškového sladidla na posypání
| pečicí papír
Postup přípravy receptu Višňové croissanty dia:
Těsto rozválíme na plát, který rozkrájíme na šest stejných čtverců.
Višňový kompot scedíme, přičemž šťávu si dáme stranou (spotřebujeme asi 250 ml). Solamyl rozmícháme ve třech lžících šťávy a do jejího zbytku dáme citrónovou kůru, skořici a povaříme. Vmícháme rozpuštěný škrob a znovu krátce povaříme. Suché višně dáme
do misky a přimícháme tekuté umělé sladidlo. Necháme vychladit.
Doprostřed každého čtverečku listového těsta položíme 3-4 višně. Začneme rolovat od špičky přes nejširší místo k protilehlé špičce a pak stočíme do rohlíčku. Plech vyložíme pečicím papírem a croissanty upečeme v předehřáté troubě.