Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 19.05. 2025
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vřesové pivo

fotka Vřesové pivo
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Vřesové pivo:

na 6 l vody  | 1,5 kg květu vřesu  | 500 g melasy  | 30 g zázvoru mletého  | 15 g chmele  | 5 lžic kvasnic  |  voda

Postup přípravy receptu Vřesové pivo:

V době plného květu natrháme vřes, který omyjeme studenou vodou.
Smaltový hrnec naplníme vřesem, zalijeme vodou a hodinu povaříme.
Přecedíme do čisté dřevěné kádě a přibližně na každých 5,5 l tekutiny (nějaká voda se vyvaří) přidáme 15 g chmele, 30 g zázvoru a 500 g melasy.
Přelité zpět do vymytého hrnce dalších 20 minut povaříme, opět přecedíme a jakmile bude směs téměř vychladlá, přidáme 5 lžic kvasnic (kvásku), přikryjeme utěrkou a nejméně 24 hodin necháme kvasit (nemícháme!).
Opatrně stáhneme pěnu a jemně přelijeme do dřevěné kádě, v hrnci by vám měla zůstat usazenina z kvasnic.
Nakonec pivo nalijeme do dobře vyvařených lahví a pevně zašpuntujeme, jednotlivé láhve skladujeme týden, nejlépe na temném a chladném místě.


Fotky receptu Vřesové pivo:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vřesové pivo
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !