Vložil: | Dais |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 86 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené bylinkové tofu:
půl kosty bylinkového tofu
| 2-3 středně velké brambory
| 1 větší cibule
| 2 stroužky česneku
| pepř, sůl, popř, jiné koření dle chuti
| olej nebo máslo na vymazání formy
| trochu mléka
Postup přípravy receptu Zapečené bylinkové tofu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm široké, dáme na pánvičku, zalijeme mlékem, přidáme prolisovaný česnek a 10 minut na pánvi vaříme v mléce. Pak do vymazané formy pokládáme mléčné brambory, tofu, zase brambory, položíme vrstvu na tenké plátky nakrájemné cibule a zalijeme zbytkem mléka z brambor. Pak popepříme, popř. osolíme a dochutíme jiným kořením. Dáme zapéct, až cibule změkne a zhnědne, je hotovo. Jako oblohu a zároveň dekoraci je k tomu výbroné rajčátko pokrájené na tenká kolečka.
Fotky receptu Zapečené bylinkové tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!