Na hlubší pánvi si na směsi olivového oleje a másla osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Po chvíli míchání přidáme také nahrubo nastrouhanou cuketu a kousky mraženého špenátu a přidáme 3 lžíce mléka. Ochutíme Solčankou a lahůdkovým droždím a dusíme pod pokličkou doměkka.
Rohlíky nebo housky si nakrájíme na šikmé plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a její dno vyložíme první vrstvou rohlíků. Ty pokapeme mlékem, na to rozložíme polovinu dušené zeleninové směsi a na to opět položíme plátky rohlíků. Další vrstvu tvoří zbylá zelenina a poslední vrstva je tvořena rohlíkovými plátky. Vše zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a dáme péci do trouby vyhřáté na 220 °C. Zapékáme asi 20 minut.
Vyzkoušejte další báječné recepty na přípravu ŹEMLOVKY:
Žemlovka s jablkyTvarohová žemlovka s jablky a skořicíNepečená žemlovkaVoňavá žemlovka s rebarborouŽemlovka s banány se smetanou