Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
1. 05. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Zmrzlinový čokoládový dortík s višněmi: Sušenky nastrouháme najemno. Smícháme se skořicí, cukrem, mletými mandlemi a rozpuštěným máslem. Vytvoříme hmotu, která po zmáčknutí drží tvar. Tuto hmotu namačkáme po okrajích dortové formy a dáme kr ... …více»
|
1. 05. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kávový sněhový mls: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Kávu svaříme s cukrem na hustý kávový sirup a po lžičkách ji zašleháme do sněhu.
Na misky rozložíme piškoty a pokryjeme je kávovým sněhem. Povrch ozdobíme oloupanými a po ... …více»
|
30. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Švestkový pohár s jemným želé: Švestky odpeckujeme, rozpůlíme, přelijeme griotkou a necháme pár hodin proležet. Pak část švestek rozložíme do čtyř pohárů, zalijeme čerstvě připraveným želé a necháme je v chladničce ztuhnout. Před p ... …více»
|
30. 04. 2008 Zmrzlina a poháry Žádné hodnocení
Příprava receptu Poháry s jahodami: Do malého kastrůlku dejte čokoládu s vodou, velmi zvolna vařte asi 5 až 10 minut, až trochu zhoustne. Uvařte hustý pudink. Míchejte až pudink zchladne. Pak do něj vmíchejte zakysanou smetanu. Do pohár ... …více»
|
30. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Zmrzlina z borůvek: Žloutky ušlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Borůvky rozmixujte samostatně a přidejte je ke žloutkům s cukrem. Ze smetany ušlehejte tuhý sníh a přimíchejte ji ke směsi. Krém nalijte do plastové vani ... …více»
|
30. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Vinná hruška se smetanou: Vinnou várku přivedeme do varu. Vložíme oloupané hrušky a na slabém ohni necháme táhnout. Odstavíme ze sporáku a necháme hrušky ve vinném láku vychladnout. Takto upravené hrušky okapkané a osušené pok ... …více»
|
29. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kávový krém se žloutky: Cukr a žloutky umixujeme. Přidáme vlažnou kávu a šlehačku a promícháme. Ve vodní lázni vaříme do zhoustnutí. Obsah necháme zchladnout a podáváme.
... ... …více»
|
29. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Borůvkový krém: Smetanu vyšleháme. Můžeme použít i ztužovač, ale není až tak nutný.
Na pudink použijeme smetanový pudinkový prášek, který rozmícháme v trošce mléka. Zbylé mléko ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem ... …více»
|
28. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Čokoládový krém mousse au chocolat: Postup:
Čokoládu rozdrobte do mísy, dejte do teplé vodní lázně (60 stupňů) a rozpusťte. Studenou kávu rozkvedlejte s cukrem a žloutkem. Vmíchejte do čokolády a šlehejte metličkou, dokud krém nezhoust ... …více»
|
25. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Zakuklený pomeranč: Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kolečka. Posypeme vanilkovým cukrem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a mandlových lupíncích. Zprudka osmažíme na Ramě. Na talířku pak přikryjeme každý plátek po ... …více»
|