Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Tvarohový krém s banány: Z mléka a pudinkového prášku, do kterého jsme vmíchali cukr, uvaříme pudink. Když pudink vychladne, po částech do něj zašleháme tvaroh a vmícháme nadrobno nakrájené banány.
Obměna: druh ovoce přizpůs ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Ledový kávový krém Fernet Stock: Všechny suroviny dobře ušleháme elektrickým šlehačem na jemný a řídký krém, který rozdělíme do vysokých vychlazených sklenic. ... ... ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Banánový pohár se zmrzlinou: Příprava čokoládové polevy:
Čokoládovou polevu si připravíme ze všeho úplně nejdříve. Čokoládu nalámeme do kovového kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce hnědého cukru, pár lžic medu, husté smetany na šlehá ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jahodová zmrzlina se smetanou: Jahody nahrubo nakrájíme a posypeme několika lžícemi cukru a rozmixujeme. Neuděláme z nich hladkou tekutinu, ale spíš kaši s malými kousky. Žloutky smícháme v jiném rendlíku s cukrem a přimícháme smet ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Ovocný pohár Florida v košíčku: Na tvarování košíčků můžeme použít např. formu na mafinky nebo použít jednotlivé miskovité formičky, do kterých vložíme vroubkované papírové košíčky. Vroubky od papírových košíčků, otisknuté ve zmraze ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Katalánský krém: Vanilkový lusk rozpůlíme a vydlabeme dřeň. Obojí krátce povaříme v mléce s kouskem skořicové kůry. Sejmeme z plotny. V kovové míse ušleháme do pěny vejce, bílky a 80 g cukru. Do krému opatrně vmícháme ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Jahodová pěna s pomerančem: Vše rozmixovat, ochutnat, po případě přisladit. Pořádně vychladit a podávat ve sklenicích. ... ... …více»
|
19. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Tvarohová pěna s fíky: Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu vymícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladu, až hmota začne ... …více»
|
18. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kiwi krém: Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody a pak ji za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Kiwi oloupeme, jemně rozmačkáme a smícháme s cukrem. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, po lžicí ... …více»
|
18. 04. 2008 Zmrzlina a poháry
Příprava receptu Kompot z exotického ovoce se skvělým krémem z mascarpone a vanilky: Ovoce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme 1 dl vody a 2 lžíce cukru (podle chuti můžeme přidat i citronovou šťávu). Pomalu vaříme, dokud kompot nezhoustne, odstavíme a necháme ... …více»
|