Použité suroviny receptu Jablkotvarohová dobrůtka:
500 g jablek
| 250 g měkkého tvarohu
| 3 lžíce cukru
| šťáva z půlky citrónu
| 1 smetana ke šlehání
| 1 vanilkový cukr
| malou misku čerstvých malin
| 1/2 dl vaječného koňaku
Postup přípravy receptu Jablkotvarohová dobrůtka:
Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a trošku vody. Rozvaříme je na kaši, přidáme tři lžíce cukru a vaříme do zhoustnutí.
Pak necháme jablečnou kaši vychladnout a po vychladnutí ji rozšleháme s měkkým tvarohem. Dle chuti ještě přisladíme a naplníme do pohárů. Smetanu ušleháme společně s vanilkovým cukrem a dáme do každého poháru.
Na šlehačku dáme pár kousků malin a každý pohár polijeme kapkou vaječného koňaku.
Desert podáváme vychlazený.
Fotky receptu Jablkotvarohová dobrůtka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!