750 g mletého masa
| 500 g cukety
| 100 g strouhaného sýra
| 1 lžička kuchyňské soli
| 1 lžička bylinkové soli
| dle chutí pepř mletý
| 2-3 stroužky česneku
| 2 ks vejce
Postup přípravy receptu Mleté maso s cuketou:
Mleté maso okořeníme solí, pepřem a česnekem a poklademe ho půlkolečky cukety. Zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme bylinkovou solí. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 40 minut. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s brambory. Místo cukety můžeme použít brokolici nebo květák, které nejdříve oblanšírujeme. Tento pokrm velice chutná i studený.
Koupila jsem na to speciálně cuketu a vyplatilo se. Bylo to opravdu moc dobré. Jen jsem navíc přidala ještě lžíci pikantního kečupu. K tomu jsem servírovala opečené brambory a hořčicový dresink k masu Hellmanns. Sklidila jsem spokojené mručení svého muže