Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Benediktínská polévka z frutti di mare

fotka Benediktínská polévka z frutti di mare
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Benediktínská polévka z frutti di mare:

700 g mořských ryb  | 300 g vykuchaných a očištěných kalamárů  | 100 g uvařených a vyloupaných mlžů  | 3 cibule  | 1 malá ostrá paprička  | 400 g rajčat  | 1 lžíce rajského protlaku  | 200 ml olivového oleje  | 300 ml bílého přírodního vína  | 4 krajíčky chleba  | 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku  |  sůl

Postup přípravy receptu Benediktínská polévka z frutti di mare:

Očistíme a vykucháme ryby. Z hlav, ploutví a ocasů uvaříme vývar (bez zeleniny a koření). Ostatní části masa vykostíme. Maso a kalamáry nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papričku omyeme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větší pánvi rozpálíme 150 ml oleje, na němž necháme zrůžovět cibuli, přidáme papriku, osolíme, přidáme rajčata a protlak. Na prudším plameni 6 minut smažíme. Pak přilijeme rybí vývar, přidáme kalamáry a svaříme. Do jiné nádoby dáme na dno vrstvu ryb, zalijeme částí polévky, pak přidáme další vrstvu ryb, znovu zalijeme, až máme všechno maso navrstveno. Nakonec přidáme mlže, zalijeme vínem a 20 minut na mírném plameni vaříme. Nemícháme, jen občas nádobou zatřeseme. Na zbylém oleji necháme zrůžovět česnek, který vyjmeme a pokryjeme jím povrch polévky. V oleji osmažíme dozlatova chléb, z kterého jsme odkrojili kůrku. Polévku podáváme velmi horkou s topinkami.



Fotky receptu Benediktínská polévka z frutti di mare:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Benediktínská polévka z frutti di mare
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !