Použité suroviny receptu Krůtí polévka s vlašskými ořechy:
2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule nakrájená nadrobno
| 1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na kolečka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/2 lžičky sušené šalvěje
| špetku pepře
| 800 ml krůtího vývaru
| 300 g vařených krůtích prsou
| 1 mrkev nakrájená na kostičky
| 60 g pokrájených zelených fazolek
| 1 velký brambor nakrájený na kostičky
| 60 g rozpůlených vlašských ořechů
| 1/4 lžičky soli
| 2 lžíce sekané petrželky
| 150 ml smetany
Postup přípravy receptu Krůtí polévka s vlašskými ořechy:
Ve větším hrnci rozpalte oheň a poduste na něm cibuli a celer doměkka. Přidejte mouku, šalvěj a trochu pepře. Za stálého míchání vařte ještě 2 minuty. Přilijte krůtí vývar a za občasného míchání přiveďte do varu. Přidejte mrkev, fazolky a brambor, zmírněte teplotu a na mírném ohni vařte pod pokličkou 15 minut. Přidejte vařené krůtí maso, vlašské ořechy a trochu pepře. Vařte mírným varem dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstavte z plotny vmíchejte smetanu a posypte petrželkou.
Fotky receptu Krůtí polévka s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!