Použité suroviny receptu Bezinkové kotlety s kaštany:
1,2 kg uzených vepřových kotlet
| 4 jalovčinky
| sůl, pepř
| 250 g šalotky
| 4 lžíce oleje
| 250 ml bezinkové šťávy
| 150 ml vývaru
| 200 g předvařených jedlých kaštanů
| 100 g sušených švestek
Postup přípravy receptu Bezinkové kotlety s kaštany:
Uzené kotlety omyjeme. Jalovčinky rozdrtíme v hmoždíři nebo válečkem na nudle ve zmrazovacím sáčku. Jalovčinky, sůl i pepř vetřeme do masa. Šalotku oloupeme a rozkrájíme na půlky nebo osminky. V kastrolu rozehřejeme olej a šalotku na něm osmahneme. Přidáme uzené maso a opečeme ze všech stran. Přilijeme bezinkovou šťávu a vývar a pod poklicí na středním ohni dusíme asi 45 min., přitom jednou obrátíme. Asi 20 min. před koncem varu přidáme kaštany a sušené švestky a dusíme společně. Pečeně chutná teplá i studená.
Fotky receptu Bezinkové kotlety s kaštany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!