8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čína á la jiná domácnost

fotka Čína á la jiná domácnost
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Čína á la jiná domácnost:

3/4 kg kuřecích prsíček  | 1 ks žloutek  | 3 stroužky česneku  | 1/2 lžičky kari  | 1/3 lžičky sladké papriky  | větší špetka soli  | špetka pepře (nejlépe bílého)  | 1/2 hlávky zelí  | 1 ks cibule  | po 1 ks pórek, paprika, mrkev, petržel, celer, či jakákoli zelenina, co nám přijde pod ruku (možno z nedostatku času nahradit zmrazenou zeleninou  | 1 lžíce Soja-sauce  | 1 lžíce Vegety  | 1 sklenice nakládaných hub nebo plechovka žampionů  | 1,5 dl bílého vína  | 1kostka masox  | špetka skořice  | trochu másla (ev. sádla)  | trochu oleje  | dle chuti na ozdobu opražené mandle nebo kompotované broskve, ananas či mandarinky

Postup přípravy receptu Čína á la jiná domácnost:

Maso nakrájíme na kousky o hraně cca 2 cm a tyto vložíme do malého hrnce. Přidáme vaječný žloutek, špetku soli, asi 1/2 lžičky kari, špetku pepře, 1/3 lžičky sladké papriky a cca 3 stroužky prolisovaného česneku. Pokud se v rodině vyskytují labužníci s plechovými ústy (*pozn. překladatele - „držka plechová“), můžeme přidat trochu chilli.
Všechno řádně promícháme, uplácáme a zakryté ukryjeme do lednice na 24 hodin.
Druhý den časně zrána se porozhlédneme po zahrádce, zda se nám urodilo dostatek bambusových výhonků. Když je úroda nedostatečná, spokojíme se s 1/2 menší hlávky bílého zelí, pokrájíme na 1/2 cm nudličky, či dle vlastní fantazie na jiné geometrické tvary. Na sádle, nebo oleji osmahneme cibuli, přidáme zelí, lžíci Vegety, lžíci sójové omáčky, 1 masox a dusíme a podléváme vodou. Potom přidáme pórek a ostatní zeleninu. Stále dusíme, až zelí zesklovatí. Mezitím si vedle na pánvičce na másle osmahneme houby (kyselé houby propláchneme nejprve na cedníku vodou). Osmahnuté houby vlijeme k zelenině a podléváme pak bílým vínem (pokud nám po koupání zbylo trochu "Šampáňa", můžeme z nouze dát i to). Přidáme špetku skořice a podle chuti přisolíme. Na další pánvi na oleji osmahneme dozlatova ze všech světových stran kousky masa, které musíme od sebe soustavně odhánět, aby se nám nesdružovaly ve větší celky. Osmahnuté pak vmícháme do zeleninové směsi.
Už dále nedusíme, odstavíme kastról, necháme cca 1/2 hodiny odležet, aby se pochutiny řádně spřátelily, a potom podáváme, nejlépe s rýží a úsměvem.
Na okraj talíře (stříbrného tácu, korýtka, víka popelnice, či na čem jste zvyklí servírovat) naaranžujeme opražené mandle, nebo několik kousků kompotovaného ananasu, broskví, mandarinek, hrušek, či co dům dá.


Fotky receptu Čína á la jiná domácnost:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čína á la jiná domácnost
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !