Použité suroviny receptu Citronový mramorový koláč:
4 ks vejce
| 220 g cukru krupice
| 1 ks vanilkový cukr
| 250 ml mléka
| 250 ml oleje
| 100 ml citronové šťávy
| 2 lžičky citronové kůry
| 400 g polohrubé mouky
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| 1 rovná lžička sody
| 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Citronový mramorový koláč:
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva a sodou. Důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Do zbytku přimícháme prosáté kakao. Lžičkou dáváme hnědé těsto na povrch světlého na plechu a pak opatrně vidličkou promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C-200°C a pečeme asi 20 minut. Ještě horký moučník hustě posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Citronový mramorový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!