Použité suroviny receptu Broskvové dortíčky se šlehačkou:
4 lžíce polohrubá mouka
| 4 lžíce cukr krupice
| 4 lžíce meruňkový džem
| 4 ks vejce
| 1 sklenice broskvový kompot
| 6 lžic šťáva z kompotu
| na ozdobu: šlehačka ve spreji
| na ozdobu: strouhaná čokoláda
| na vymazání máslo
| na vysypání hrubá mouka
Postup přípravy receptu Broskvové dortíčky se šlehačkou:
Rozdělíme si bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme žloutky, cukr a nakonec mouku.
Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme na plech ve vrstvě asi 1centimetr vysoké a upečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova.
Po upečení plech vytáhneme z trouby a těsto necháme vychladnout. Poté z těsta vykrajujeme kolečka o něco větší, než jsou půlky broskví (k vykrajování lze použít sklenici).
Kolečka pokapeme směsí, kterou jsme připravili smícháním šesti lžic šťávy z kompotu a meruňkového džemu. Na pokapané dortíčky poklademe půlky broskví řeznou stranou dolů a okolo ozdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.
Fotky receptu Broskvové dortíčky se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!