Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dort se sněhovými špičkami

fotka Dort se sněhovými špičkami
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 145 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Dort se sněhovými špičkami:

400g másla + další na vymazání  | 330g hladké mouky + na vysypání  | 4 lžičky prášku do pečiva  |  špetka soli  | 400g pískového cukru + 1 lžíce  | 2 vanilkové lusky, podélně rozkrojené  | 250ml mléka  | 8 velkých bílků  |  meruňková zavařenina na potření  |  Na sirup:  | 100g krystalového cukru  | 3 lžíce likéru Amaretto  |  Na sněhové špičky:  | 8 velkých bílků  | 400g pískového cukru  |  špetka soli  |  pár kapek mandlového extraktu

Postup přípravy receptu Dort se sněhovými špičkami:

1. Nejprve svařte sirup. Do kastrůlku nasypte cukr, zalijte 100 ml vody a přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a pak na mírném ohni už bez míchání vařte ještě tři minuty, aby směs zhoustla na konzistenci hustého sirupu. Odstavte, přimíchejte likér a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Sirup si můžete uvařit předem a uchovat v lednici.

2. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Nerezovou mísu s průměrem 26 cm a vysokou asi 10 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí a společně prosijte. Změklé máslo se dvěma třetinami cukru a semínky vyškrábnutými z vanilkových lusků utřete do pěny (zhruba tři minuty). Postupně a po částech zašlehejte mouku a mléko (vždy střídejte díl mouky a mléka).

3. Z bílků ušlehejte sníh, postupně k němu zašlehejte zbývající třetinu cukru a ještě dvě minuty šlehejte. Pevný sníh pak opatrně vložte do připraveného těsta a to nalijte do mísy.

4. V předehřáté troubě pečte hodinu a čtyřicet minut, až dort na povrchu zhnědne a špejli vpíchnutou doprostřed vytáhnete ven čistou a suchou (pokud se vám zdá, že dort během pečení příliš tmavne, ochraňte ho alobalem). Nechte chladnout nejprve půl hodiny ve formě, pak ještě vyklopené na mřížce.

5. Zchladlý korpus na spodní (široké) straně zarovnejte do roviny a pak ho vodorovně prokrojte na čtyři pláty o stejné výšce. Největší plát položte na plech vyložený papírem na pečení. Potřete ho amarettovým sirupem a přikryjte v pořadí druhým největším plátem. Ten pro změnu natřete meruňkovou zavařeninou. Pokračujte třetím dílem, sirupem, posledním plátem a nakonec celý povrch dortu natřete zbytkem sirupu. V této podobě můžete dort uchovat v lednici do dalšího dne.

6. V nerezové nebo skleněné míse smíchejte všechny přísady na sněhové špičky. Mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a za stálého šlehání rozpusťte cukr a směs zahřívejte, dokud není horká na dotek (trvá to asi tři až pět minut). Pak mísu sejměte z vodní lázně a elektrickým šlehačem šlehejte nejprve dvě minuty na střední otáčky a pak ještě šest minut na vysoké. Měli byste získat pevnou, lesklou sněhovou hmotu.

7. Cukrářský sáček vybavte hvězdicovým nástavcem a naplňte sněhovou hmotou. Po celém povrchu dortu nastříkejte dlouhé špičky. V troubě vyhřáté na 220 stupňů a zapnutým horkovzdušným ohřevem vše krátce zapečte, až se špičky částečně zbarví dohněda; případně můžete použít horkovzdušnou pistoli a špičky opálit. Opatrně sesuňte dort z plechu na servírovací talíř a při pokojové teplotě ho nechte čtyři až šest hodin odpočívat.


Fotky receptu Dort se sněhovými špičkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort se sněhovými špičkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda