Použité suroviny receptu Fazole zapečené s mletým masem:
300 g velkých fazolí
| 125 ml masového vývaru
| 2 cibule
| 3 lžíce oleje
| 300 g mletého masa
| 200 g salátové okurky
| 200 g rajčat
| 40 g másla
| 20 g mouky
| 125 ml mléka
| 60 g strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Fazole zapečené s mletým masem:
Fazole namočíme přes noc. Ve vývaru vaříme asi 40 minut, scedíme a vývar zachytíme. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a opečeme. Osolíme a opepříme. Okurku zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Poté vložíme na osminky pokrájená rajčata a zamícháme.
Zapékací formu vymažeme máslem, naplníme fazolemi a směsí masa. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na zbytku másla osmahneme mouku, za stálého míchání zředíme mlékem a 125ml fazolového vývaru. Osolíme, opepříme ochutíme saturejkou a muškátem. Fazole zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 20 minut.
Fotky receptu Fazole zapečené s mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!