Použité suroviny receptu Grenadýr marš se slaninou :
1 kg brambor
| 500 gramů flíčků
| 150 gramů slaniny
| 1 velká cibule
| dle chuti sůl
| špetka celého kmínu
Postup přípravy receptu Grenadýr marš se slaninou :
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu doměkka.
Flíčky uvaříme dle návodu.
Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, spolu osmažíme dozlatova a přelijeme na scezené flíčky. Přidáme na kostky nakrájené brambory, dle chuti přisolíme a zlehka zamícháme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo kyslou okurkou.
Dobrou chut'!
Grenadýr..jak tomu říkáme my u nás doma,mám tento recept od manželovi maminky ze slovenska,ale postup děláme jiný.Uvařím barmbory na kostičky v osolené vodě a zvlášť fleky, po uvaření dám těstoviny a poleju je rozehřátým olejem s červenou ml.paprikou a promíchám.Nakonec vmíchám brambory a promíchám Dosolím a dokořením dle chuti a ktomu podáváme kyselý okurek.Je to moc dobrý.\a hlavně cenově nenáročný.
Tento recept už tu je jen pod jiným názvem.Byl vložený rok před Vaším.
Postup přípravy receptu Granatýr:
Dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory a v druhém hrnci vaříme větší těstoviny(fleky, kolínka a j.). Pak do většího hrnce dáme zpěnit cilulku, se slaninou, lehce osmahneme a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme chvilku smažit, ale né dlouho, aby paprika nezhořkla. Po uvaření brambory slejeme a zamícháme do zpěněné papriky. Přidáme i těstoviny a pořádně zamícháme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme. Podáváme s okurkou nebo kompotem, ale my to nejraději jíme se studeným mlékem. Je to velice levné a rychlé jídlo a přitom i moc chutné.