Použité suroviny receptu Gulášové jehněčí masíčko:
0,6 kg jehněčí kýty
| 1 červená chilli paprička
| 5 ks cibule
| 1 sáček gulášového základu
| 425 ml meruňkového kompotu
| máta, sůl a pepř
Postup přípravy receptu Gulášové jehněčí masíčko:
Maso očistíme od tuku. Nakrájíme ho na kostičky. Rozpůlíme papričku a odstraníme semeník, nakrájíme ho na nudličky. Oloupeme cibule a nakrájíme na větší kousky. Do varu přivedeme 375 ml vody. Rozmícháme v ní gulášový základ a povaříme dle návodu.
Přidáme pokrájenou cibuli s papričkou, přisypeme maso a promícháme. Při nízké teplotě směs dusíme doměkka asi 60 minut.
Slijeme kompot a ovoce rozpůlíme. Vložíme ho do hrnce k masu, přilijeme trochu šťávy a prohřejeme. Mátu otrháme a nasekáme. Posypeme jimi maso a dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Gulášové jehněčí masíčko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!