Použité suroviny receptu Hovězí kýta s klobásou a pivem:
500 g hovězí kýty
| 100 g paprik. klobásy
| 125 ml piva 10°
| po snítce kopru a petrželky
| 100 g slaniny
| 1 cibule velká
| sůl a pepř
| hl. mouka
| ml. zázvor
Postup přípravy receptu Hovězí kýta s klobásou a pivem:
Maso protkneme paprikovou klobásou. Vložíme ho do kastrolu, přidáme snítku petržele a kopru. Zalijeme pivem a necháme 5 hodin marinovat. Libovou slaninu spolu s cibulí lehce osmahneme a přidáme marinované maso i s nálevem. Osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem. Pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Maso vyjmeme, tekutinu lehce zahustíme moukou, zasmahneme a zalijeme. Povaříme a přecedíme.
Fotky receptu Hovězí kýta s klobásou a pivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!