Postup přípravy receptu Hovězí maso dušené na víně:
Hovězí maso nakrájíme na plátky 1 x 1,5 cm, vepřové maso na drobné kostičky, kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené a oloupané rajče na plátky. Do kastrolu vložíme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu, na ně rozložíme hovězí maso, dochutíme solí pepřem, na ně položíme zbylé vepřové maso a kůži, utřený česnek a doprostřed svazeček bylinek. Takto připravené maso na mírném ohni dusíéme a po 10 minutách přilejeme víno a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě do měkka. Před podáváním vyjmeme svazeček bylinek, ze šťávy slijeme část tuku. Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardelky. Svazeček bylinek: tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek pomernčové kůry svázat bílou nití.