Postup přípravy receptu Hovězí ragú s houbami a okurkou:
Pokud děláme z čerstvých hub, tak je pokrájíme na plátky, osolíme, přidáme mletý kmín a dusíme je cca 6 min. Sušené namočíme a vymačkáme.
Na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme papriku a maso krájené na kostky. Za stálého míchání opečeme. Přisypeme hladkou mouku, znovu vše opečeme a postupně přidáváme horkou vodu na potřebné množství (0,5-0,7 l), houby, masox, třený česnek, rajčatový protlak, citrónovou šťávu, a špetku soli. Pokud děláme ze sušených hub, dáme je dusit hned s masem a přidáme špetku mletého kmínu. Dusíme, až je maso měkké. Do hotového přidáme kostičky krájené okurky a prohřejeme (kdo nemá rád, může vynechat). Příloha: rýže, chléb, saláty podle chuti.