2 cibule
| 2 lžíce sádla
| 500 g hovězího masa na guláš
| 1 lžička sladké papriky
| 4 mrkve
| 100 g žampionů
| 1 stroužek česnku
| 200 ml suchého červeného vína
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Irský hovězí kotlík:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé jemné kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova.
Na cibulku přidáme pokrájené kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a necháme ještě 10 minut, než maso pustí šťávu.
Pak na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky žampionů. Promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Potom do omáčky nalijeme víno a necháme při snížené teplotě asi 10 minut.
Omáčku ochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou rýží.
Fotky receptu Irský hovězí kotlík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!