podle chuti a potřeby: měkká jablka
| voda
| cukr
| skořice
| rozinky
Postup přípravy receptu Jablečná čalamáda:
Jablka omyjeme a nakrájíme i se šlupkami na menší kousky. (Nestrouháme). Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody. Dáme na sporák a v přiklopeném hrnci vaříme asi 30-40 minut. V průběhu vaření jablka občas promícháme a přidáme dle chuti skořici, cukr a rozinky. Dle potřeby doléváme vodu.
Čalamáda je hotová, když jsou jablka změklá a tvoří jakousi kašovitou hmotu.
Podáváme buď v teplém stavu - například na škubánky nebo ve studeném, kdy si čalamádu můžeme přimíchat do bílého jogurtu nebo do vloček. Velmi dobrá je však i samotná.
Fotky receptu Jablečná čalamáda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!