Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí maso se zeleninou po řecku

fotka Jehněčí maso se zeleninou po řecku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Jehněčí maso se zeleninou po řecku:

500 g jehněčího masa zbaveného tuku a nakrájeného na kostičky  | 2 lžičky olivového oleje  | 1 ks nakrájená červená paprika  | 4 ks rajčata, oloupaná a nakrájená  | 1 ks nahrubo nakrájený lilek  | 1 ks nahrubo nakrájená cuketa  | 4 ks šalotky nakrájené nahrubo(i normální cibule)  |  sůl a pepř  | 1 lžíce nakrájené máty  | 1 lžíce nakrájené pažitky  | 2/3 hrnku zeleninového vývaru  | 120 g nízkotučného bílého jogurtu  | snítky rozmarýny na ozdobu  | 4 lžičky řeckého červeného vína nebo sladké sherry  | 1 ks nadrobno nakrájená šalotka  | 1 ks nakrájený stroužek česneku  | 1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu Jehněčí maso se zeleninou po řecku:

1. Maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, přikryjeme potravinářskou folií a dáme na 8 hod. nebo raději přes noc do chladničky. Pak maso vyjmeme, osušíme papírovými utěrkami a odložíme. Marinádu uchováme.
2. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej. Přidáme maso a opékáme je 5 min. dozlatova. Vmícháme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, naneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zdvihneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme ho do zhoustnutí. Případné usazeniny ze dna uvolňujeme vařečkou. Vývar nalijeme na maso. Alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 min.
3. V rendlíku přivedeme k varu marinádu, vmícháme do ní zbývající mátu a pažitku a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na jehněčí maso. Ozdobíme snítkami rozmarýny a podáváme.



Marináda:
4 lžičky řeckého červeného vína nebo sladké sherry
1 nadrobno nakrájená šalotka
1 nakrájený stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
sůl a pepř
(maso při marinování několikrát obrátit)



Fotky receptu Jehněčí maso se zeleninou po řecku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí maso se zeleninou po řecku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !